Zeytinyağında Farkındalık ve Tadım Eğitimi Bergama Ticaret Odası eğitim salonunda Ziraat Mühendisi Danışman Murat Küçükçakır ve Gıda Mühendisi Zeytinyağı Tadım Uzmanı Birsen Can Pehlivan sunumuyla gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu eğitim 2 grup halinde 2 gün yapıldı.
Eğitimde Danışman Küçükçakır ve Tadım Uzmanı Pehlivan katılımcılara naturel sızma zeytinyağının özlelliklerinden , markalaşmanın önemi ve coğrafi işaret alma süreçlerinden bahsetti.
Zeytinyağının üretim safhaları ve kalitesini arttırma yöntemlerinden bahseden Pehlivan ise en önemli kriter temizliktir dedi. Zeytinyağı tadımında dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Zeytin üretimi ve depolama şartlarının iyileştirilmesi amacıyla sağlanan desteklerden bahsedildi. Toplam 35 kişinin katıldığı eğitimlerin birinci gününde konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Urper bölgemizdeki zeytin, zeytinyağı ve zeytinciligi artırmak için daha kapsamlı eğitimlere devam edileceğini söyledi.

[easy_image_gallery gallery=”458″]