Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ) içinde kurulacak olan, geçtiğimiz günlerde İzmir Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Protokol Töreni’yle de imzaları atılan “Meslek Lisesi” için, odamız ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Başkan Yardımcısı Levent Akçay ve Genel Sekreter Gülay Koç’un ev sahipliği yaptığı toplantıya; ESBAŞ CEO’su ve aynı zamanda bölgemizde kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) Başkanı da olan Dr. Faruk Güler, BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus ve Bergama Şehit Ömer Yiğit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kuzu katıldı.
Toplantıda, bölgemizde kurulacak olan ve altyapı çalışmaları ilerleyen Serbest Bölge ve BOSBİ’de yükselecek olan Meslek Lisesi hakkında değerlendirmeler yapıldı. Özellikle Serbest Bölge’nin faaliyete geçmesinden sonra bölgede doğacak olan istihdam açığını öncelikli olarak bölge insanından karşılayabilmek için Meslek Lisesi’nin önemine vurgu yapıldı. BOSBİ’de eğitim verecek olan Meslek Lisesi, Bergama’ya ve tüm Bakırçay Bölgesi’ne vasıflı iş gücü sağlayacak.