Tarım ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı , Bergama Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Meslek Odası Başkanları , ilçe parti teşkilatları, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü, üyelerimiz ve Meclis üyemiz merhum Hasan Şentürk’ün kardeşi Ahmet Şentürk, kızı Arzu Şentürk Salık ve üyelerimizin katılımıyla odamızda toplantı yapıldı. Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper yaptığı açılış konuşmasında odanın tarihçesi, gerçekleştirilen projeler ve geleceğe dönük planlamalar hakkında bilgiler verdi. Ürper Organize Sanayi Bölgesinde yenilenebilir enerji tesislerinin fazlalaştırılmasının ve büyük şirket yatırımlarının bölgeye çekilmesinin önemini vurguladı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yaptığı konuşmada tarımla ilgili 81 ildeki yaşanan problemlere değinerek bu problemler Ankara’ya gelene kadar ya çığ gibi oluyor ya da Ankara’ya hiç ulaşamıyor. Problemler Ankara’ya gerek kalmadan yerinde çözümlenebilmesi için havza bazlı yönetimlere geçilmedir, dedi. Ülkemizin Avrupa ve dünya ülkeleri arasındaki tarım sıralamasından bahseden Bakan Pakdemirli , daha iyi konuma gelmek ve üst sıralara tırmanmak için daha çok çalışılması gerektiği bu kapsamda da oda ve sivil toplum kuruluşlarına çok iş düştüğünü belirtti. Ürün fiyatlarının artışındaki etmenlerden bahseden Bakan Pakdemirli klasik üretim ve dağıtım metodları ile bu işin yürütülemeyeceğini belirterek bu konuda alınan tedbirleri dile getirdi. Toplantinin sonunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve diğer katılımcılar ile birlikte Bergama Ticaret Odası Konferans Salonuna meclis üyemiz merhum Hasan Şenturk’un ismi verilerek açılışı yapıldı.

[easy_image_gallery gallery=”754″]