Ardı arkası kesilmeyen il olma ziyaretlerine, araya giren Kurban Bayramı tatilinden sonra da tam gaz devam ediliyor. Yedi kişilik Bergama İl Olmalı icra kurulu üyeleri 1 Kasım Perşembe günü Bergama çevre belediyelerini ziyarette bulundu. Yayakent ile başlayan zincirleme ziyaretler, sırasıyla Poyracık, Kınık, Göçbeyli, Ayaskent ile devam ederek Yenikent Belediye başkanı ziyaretiyle son buldu. Tüm belediye başkanlarının zaten yakinen bildikleri ve takip ettikleri il olma ve destek toplama gayretlerine başkanlar da tam kadro varız dedi. Ziyarete Yayakent Belediye Başkanı Halil Hakkı Ergül ile başlandı. Bergama için el ele verilmesinin ve birlik olunmasının çok güzel olduğunu belirten Ergül, “Bergama inşallah il olur. Teşvik kapsamına girmediğinden termal otel dahi açılamıyor Bergama’ya. Kalabalık birliktelik için gerekirse otobüs de çıkartırız, yeter ki gerçekleşsin” dedi. Poyracık Belediye Başkanı Ahsen Özçam, Bergama il haritasındaki Çandarlı, Zeytindağ ve Yenişakran’ın ilçe olması ve Poyracık için ilçe belirtmesinin yapılmamış olmasından ötürü duymuş olduğu üzüntüyü dile getirdi. Bunun üzerine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, haritanın meclis tatile girmeden hazırlanması gerektiğinden dolayı bunun gözden kaçmış olduğunu, art niyetli bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi. Giderilen yanlış anlaşılmanın ardından Poyracık Belediye Başkanı Ahsen Özçam, “15 km. ötede il olmasını istememek delilik olur. Bergama’nın il olması yolunda biz de varız. Karınca misali su taşıma bile olsa da, tarafımız belli olsun. Allah gayretinizi mükâfatlandırsın.” dedi. Diğer ziyaret yeri olan Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip Bergama’nın il olmasının çok doğru olacağını, bölgeye daha çok katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi. “Bergama’nın il olmasını en çok Kınık arzu eder. Bergama ile Kınık iç içe geçip bütünleşmiş iki yer. Kınık tanımını yaparken bile önce Bergama’nın adını zikrediyoruz. İl olması uğrunda elimizden gelen her desteği vermeye hazırız” diyerek bu komisyonda seve seve yer alacaklarını iletti. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, “Meclis gündemine girebilmesi için bölge ortak talebi olarak Ankara’ya götürmek çok etkili olur. İl olmasıyla turizmin, tarımın, limanların ve sanayinin buluştuğu güçlü bir il olacak. Bu, partiler üstü bir girişim. Adına da “Bergama’yı İl Yapma Partisi” diyoruz. Üyeler ne kadar çok olursa o kadar güçlü olunur.” diyerek güçlenerek yola devam etmenin verdiği mutluluğu sözlerine ekledi. Bir diğer ziyarette ev sahibi olan Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği, “Bir yer il olacaksa o yer Bergama’dır.” sözünü hatırlatarak, Bergama’ya gelecek olan demiryolu ve metronun, açılacak olan limanın ve Kınık organize sanayinin bölgeyi çok yüksek seviyelere çekeceği, bu sebeple il olmaması için hiçbir nedenin kalmayacağı vurguladı. Bunun üzerine Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, önümüzdeki süreçte çıkabilecek potansiyel sorunun istihdam sağlama olabileceğini belirtti. Ayrıca eğer bölgede kalifiye eleman ve nitelikli iş gücü sağlanamazsa başka yerlerden iş göçünün olacağını, gelişen bölgeyle büyük iş gücüne ihtiyaç duyulacağından öncelikli olarak bölge insanının ekonomik kalkınmasına önem verdiklerini, tüm bu sebeplerden de Bergama’nın il olmasının her açıdan elzem bir durum olduğunu ve olacağını sözlerine ekledi.

Son zamanlarda reklamlarda oynayan Ali Ağaoğlu’nun sloganını, Ayaskent Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ da diğer belediye başkanları gibi vurguladı. “Tarih, hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar.” dedi ve il merkezine on, on beş kilometre uzaklıkta olmanın herkesin menfaatine olacağını belirtti. Son ziyaret yeri olan Yenikent Belediyesi’nde de il olma icra kurulu başkanı Melih Kahraman, malumun ilanını belirtme ve destek alma isteğiyle gezi düzenlediklerini söyledi. Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, basından da yakından takip ettiklerini belirterek Bergama için ve bölge halkı için çok büyük rahatlık sağlayacağını iletti. Soma’nın da Ayvalık’ın da Bergama’yla birçok ortak özellikler taşıdığını belirterek, “İkisinin de bağlı oldukları il merkezine olan uzaklıkları da, o il ile olan farklılıkları da ortada. Bergama’nın il olması herkesin hayrına olacaktır.” diyerek ortak hareket etme ve güç kaybetmeme çağrısında bulundu.
Her ziyaret ardından ritüelleşen “il haritasıyla fotoğraf çekme” ve tarihe birlik kaydının geçmesi, konuk olunan altı belediye başkanıyla da gerçekleştirildi ve tek yumruk, gücüne güç kattı.
( www.bergamailolmali.com )
( twitter.com/Bergamailolmali )