Bergama Ticaret Odası’nın Şubat ayı Meclis Toplantısı, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) CEO’su Dr. Faruk Güler’in katılımıyla yapıldı.

BERTO Meclis Başkanı Tahir Erdoğan’ın başkanlık yaptığı toplantıda Dr. Faruk Güler, kurulma çalışmaları süren Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin güncel durumu hakkında BERTO Meclis Üyeleri’ne bilgi verdi. Aynı zamanda BASBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı da olan Güler; “BASBAŞ’ın saha işlemleri 6 ay önce başladı. Elektrik, su, telekomünikasyon gibi altyapı işleri hızla sürüyor. 2024’ün ikinci yarısında BASBAŞ’da çarklar dönmeye başlayacak. Bununla birlikte yavaş yavaş da firmaların istihdam sağlamaya başladığını görebileceksiniz” dedi.

Konu ile ilgili BERTO Meclis Üyeleri’nin sorularını da yanıtlayan Güler, Bergama Ticaret Odası’na teşekkür etti. Toplantı sonunda sözü alan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “Bugün burada bizlerle olduğunuz ve hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli bir yatırım olan BASBAŞ hakkında sorularımızı yanıtladığınız için odamız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.