Bergama Ticaret Odası organizatörlüğünde başlatılan Kuzey Ege’nin İncileri projesi için Bergama, Ayvalık, Menemen, Edremit ve Burhaniye Ticaret Odası Başkanları ikinci kez Ayvalık Ticaret Odası’nda toplandı.
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Türkiye’de turizm sektöründe gerileme yaşandığını vurgulayarak, komşu ülkelerde yaşanan ekonomik krizin bu gerilemedeki en temel nedenler olduğunu ifade etti. Kuzey Ege’nin İncileri adlı Proje ile Kuzey Ege ilçeleri olarak birlikte hareket ederek turizmde ilerleme sağlanabileceğini söyleyen Kantarcı, öncelikle proje için birlik kurulması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, dış yatırımcının da düşünülmesi, Midilli’nin projeye dahil edilmesi ve dış fuarlara Kuzey Ege olarak birlikte katılım gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, katılım gösterilen fuarlara önem verilerek tanıtım ve görselde en etkin sergileme tekniklerinin kullanılması gerektiğini ifade etti. Ürper konuşmasına şöyle devam etti: “ Dernek kurularak başlanıp hareket edilebilir ancak birlik daha fazla imkana sahip olduğu için birlik ile devam etmek çok daha mantıklı. Şuanda Ayvalık ve Edremit’e bağlı olan birliğe bu projeyi dahil etmek ve ismini Kuzey Ege’nin İncileri olarak değiştirmek en mantıklı hareket olur” dedi.
Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, Projeyi Birlik altında toplamanın temel amacı Kuzey Ege ilçeleri olarak birlikte hareket etmek ve her bölgenin turizm değerlerini birlikte pazarlamak olduğunu ifade etti.
Toplantı sonunda Birlik yönetimi oluşturuldu ve detayların görüşülmesi için önümüzdeki günlerde tekrar toplanılmasına karar verildi.