Türkiye’nin ilk Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi olma hedefiyle yola çıkan ve İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri ve Kınık Belediyesi ortaklığı ile kurulan Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), 28 nolu sicil numarasıyla tüzel kişilik kazandı.
Bergama Ticaret Odası’nın kurucu ortağı olduğu projede Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Karcı da Kurucu Müteşebbis Heyet Asil Üyesi olarak görev almıştır. Kınık TDİOSB İlk Müteşebbis Heyet Toplantısı Şubat ayında gerçekleştirilmiş ve bu toplantıda Yönetim ve Denetim Kurulu seçimleri yapılmıştı. Bugün ise Kınık TDİOSB tüzel kişilik alarak resmiyet kazandı.
İlk etapta bölgede yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan TDİOSB; tohum, fide, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Türkiye’de ilk olacak. TDİOSB faaliyete geçtikten sonra A kalitedeki tohum ve fideler üreticilere verilecek ve üreticilerden gelen bitkiler de TDİOSB alanındaki sanayilerde işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülecek.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper; “Kınık TDİOSB, bölgemizi kalkındıracak en önemli OSB’lerden biri. Üstelik Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi olarak da Türkiye’nin öncü OSB’lerinden olacak. Bölgemize istihdam sağlayacak olan böyle büyük bir projenin tüzel kişilik alıp resmiyet kazanmış olması çok olumlu bir gelişme. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.