24 ARALIK 2010,CUMA GÜNÜ;KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ NİN ATANAN REKTÖRÜ SAYIN GALİP AKHAN BERGAMA NIN ÖNDE GELEN PROTOKOL GRUBUYLA ZİYARET EDİLDİ.

Başta Sayın Kaymakamımız Ahmet Ertan YÜCEL olmak üzere,İl genel meclis üyelerimiz Sayın Ahmet Baki YETİM,Sayın Hakan KOŞTU,Sayın Süleyman GEDİK Sayın Hüdai AYGÜN,Akparti İlçe Başkanı Sayın Hasan ŞAHİN,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın İdris YAVUZYILMAZ,Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Sayın Özkan KARADİKEN,Bergama Ticaret Odası Başkanımız Sayın Melih KAHRAMAN,Bakkallar Odası Başkanı Sayın Mehmet Salim SÖYLER,Lokantacılar Odası Başkanı Sayın Ümit ATLAM,Kahveciler Odası Başkanı Sayın Kazım KIZILCAOĞLU,Marangozlar Odası Başkanı Sayın Hasan ÇOBAN,Berberler Odası Başkanı Sayın Vedat YİĞİT,Sergiciler Odası Başkanı Sayın Süleyman TÜRKOĞLU,Demirciler Odası Başkan Vekili Sayın İsmail ŞEN,Terziler Odası Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf KURTULDU,Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Sayın Mahmut Esat DÜLGE,Bir önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Raşit ÜRPER ;
Temsil ve nezaket ziyaretini gerçekleştirmişlerdir.
Bergama ve Bergamalıları temsilen yapılan ziyarette amaç,rektörlüğe atanan Sayın Galip AKHAN ı yeni görevinden dolayı tebrik etmek,Açılacak üniversitenin,İzmir in kuzeyinde Bergama da yerleşke edinmesi için dilek ve talep de bulunmaktı.
Öncelikle yapılan ziyaretten memnuniyetini ifade eden Sayın AKHAN,Anadolu da halkın kitlesel sorunlarına sahip çıkmak adına dayanışma ve birlik kültürünün yaygın olduğunu,ancak bir İzmir li olarak,bugüne kadar takdirle izlediği bu beraberliğin,Bergama da misafir ettiği bu heyetle yansıdığını görmekten ; yaşadığı mutluluk ve şaşkınlığını paylaşarak sözlerine başladı.

Katip Çelebi Üniversitesinin kuruluş amacı ve niteliği hakkında bilgi veren AKHAN,Üniversite kampüsü nün Karşıyaka-Çiğli de yer alacağının kesinleştiğini ifade etti.Ancak Fakülte dağılımlarının da muhakkak Bergama-kuzey ege de yapılacağını da bildirdi.

Bu zamana kadar açılan üniversitelerin,kurulduğu bölgeye ekonomik kalkınma sağlaması amacı ile yapılandırıldığını söyleyen Sayın AKHAN,karar ve ataması yapılan son 7 üniversitenin tamamen farklı bir amaca yönelik olduğunu söyledi. Nitelik ve eğitim kaliteleri ile mevcut üniversitelerle rekabetin olması ile,eğitim ve öğretimde gelişimin hedeflendiğini belirtti.

Katip Çelebi Üniversitesinin de bu bakış açısından hareketle; İzmir de bulunan iki üniversite ile eğitimde rekabet etmek ve kalitenin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını bildirdi.

Heyet adına sunumu Kaymakamımız Sayın Ahmet Ertan YÜCEL yaptı,üniversite için düşünülen Bergama fizibilite raporunu verdi.Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Sayın Mahmut Esat DÜLGE de konuyla ilgili düşüncelerini paylaşarak,bir kitap ve plaketi sayın rektöre sundu.Önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Raşit ÜRPER,bölgede öne çıkan değerlerin,üniversite ye sağlayacağı faydaları ifade etti.Tüm siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının burada olmaktaki amaç ve istekleri tekrar dile getirildi.Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sayın İdris YAVUZYILMAZ söz alarak,Bergama nın sağlık ve tıp tarihindeki öneminden bahsetti.Sergiciler Odası Başkanı Sayın Süleyman TÜRKOĞLU da,tüm kuruluşlarla birlikte,herkesin elini taşın altına koyma isteği ve samimiyeti olduğunu ifade etti.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Sayın Melih KAHRAMAN;Üniversite nin bir yerleşkesinin yer alması hakkında, Bergama nın tarihi marka bilinilirliği nedeni ile ön plana çıktığını,bölgede Kınık ve Dikili nin turizm ve tarım alanlarında öne çıkışıyla oluşan bu üçlü destinasyon bağının,Üniversitenin kuruluşunda iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.Kuruluş kriterlerinden biri olarak bilinen;toplanılan vergi kaynaklarının doğru yerlere harcanması ve ekonomiye kazandırılması ise,marka bilinilirliği ile Bergama nın bu payı hakettiği Sayın Melih KAHRAMAN tarafından ifade edildi.

Karşılıklı memnuniyet ve iyi dileklerle ziyaret ve görüşme tamamlanmıştır.