Bergama Ticaret Odası, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonucu gerçekleşen ilk eğitim sona erdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yeni adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca da geçerliliği olan eğitim “Betonarme, Demir, Kalıp ve Çatıcılık” konusunda 10 gün boyunca devam etti.
Gerçekleşen eğitimin son gününde ustalar, yaşadıkları sınav heyecanının ardından eğitimlerini tamamladılar.
Yeni çıkan yasalara göre sertifikasız ustaların inşaatlarda çalışamayacağını belirten Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman “Konuyu ve değişen yasaları yakından takip ettiklerini” belirterek inşaat ustalarının bu konuda mağdur olmamaları için uğraşıyoruz dedi. Ayrıca alınan eğitimin hayırlı olmasını dileyerek Bergama Ticaret Odası için İnşaat sektörünün önemini vurguladı.
10 gün süren eğitimin sonunda inşaat ustaları, bu eğitimin kendileri için çok gerekli olduğunu vurgulayarak Bergama Ticaret Odasına teşekkürlerini ilettiler.