Bergama Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi, Bergama’nın yetiştirdiği değerlerden olan, Halk Bilim Araştırmacısı, Halk Dansları Eğitmeni ve Bergama BEFEM Halk Oyunları Derneği Başkanı Hasan Türken, 15 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da yapılan seçimlerde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Araştırma ve Derleme Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

81 il ve yurt dışı temsilciliklerinin temsil edildiği kurulun 21 kişilik üst yönetimine İzmir ilimizden seçilen tek kişi olan Türken, yöremizin folklorik değerlerinin tanıtılması ve kayıt altına alınıp derlenmesi konusunda yaptığı çalışmalar ile tanınıyor. Meslek Komitesi Üyemiz Hasan Türken, bir Bergamalı olarak Halk Oyunları konusunda Ankara’da Bergama’yı ve İzmir’i temsil edecek. Kendisine, çalışmalarında başarılar dileriz.