Bergama Ticaret Odası, üye ve çalışanlarını geleceğe hazırlayarak yaşam kalitesi yüksek bir Bakırçay hedeflediğini gösteren bir işe daha imza attı. Oda üyesi ve bölge fırınlarındaki ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan tüm kişileri kapsayan genel hijyen eğitimi verdi. 21 Kasım Çarşamba günü Bergama Ticaret Odası meclis salonunda verilen eğitimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Tarım müdürlüğünden konusunda uzman Hatice Ulu ve Rukiye Sabancı üstlendi. İki saat süren eğitim sonrasında fırıncılara test usulü sınav yapıldı ve başarılı olanlara sertifika verileceği açıklandı. Fırıncıların ve çalışanlarının yoğun ilgisiyle ve interaktif katılımlarıyla renklenen hijyen eğitim dersinde ekmeğin çeşitlerinden içeriğinde bulunması gereken ürün ve katkı oranlarına, çalışanların kılık kıyafetinden fırında aranan çalışma ve temizlik şartlara kadar pek çok konuda kursiyerler aydınlatıldı. En çok şaşırtan konulardan birisi de, sıcak ve nemli ortamda bulunan bir mikrobun 18 saat geçtikten sonra doksan sekiz milyona ulaşıyor olması oldu. Hijyen şartlarına göre olması gereken çalışma şekli uzun kollu olmak, önlük ve bone kullanmakken, sıcak çalışma ortamından ötürü fırıncıların en çok yakındığı konular arasında bu oldu.

Eğitmenlerden alınan bilgiye göre, Temmuz ayında başlanan sertifikalı “Hijyen Eğitimi” dersleri hız kesmeden her yerde uygulanmaya devam edilecek ve tamamlandığında fırın kontrolleri yapılmaya başlanacak. Bundan böyle fırıncılarda sertifika da aranacağı ve verilen hijyen eğitimleri de göz önünde bulundurulacağı, hijyen kurallarına riayet edilmediği tespit edilen fırınlara ise beş bin lira ceza uygulanacağı belirtildi.