Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Bergama Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Görüşmede BERTO Başkanı Lütfi Kolat ve Meclis Başkanı Tahir Erdoğan, 2 oda arasında İş Birliği ve Kardeş Oda protokolünü imzaladı.
Ayrıca konuklara sunum yapan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; Bergama, Dikili ve Kınık’ı kapsayan bölgemizde tarım, turizm ve sanayi yatırım imkanlarını paylaştı. Kolat, sözü Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya’ya bıraktı. Kaya: “Diyarbakır’ın tanıtımı ve gelişmesi için çok büyük uğraşlar veriyoruz. Yıllar önceki bu davetlerimize ilk cevap veren odalardan biri de Bergama Ticaret Odası olmuştu. Sizleri geçtiğimiz yıllarda ağırladığımız ve kurduğumuz bu bağ için çok mutluyuz. Bu yüzden ilk fırsatta sizleri ziyaret etmek istedik. Bizleri ağırladığınız için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
“Bergama da Diyarbakır gibi tarihi ve kültürü yoğun şehirlerden biri. Sadece biraz daha duyurulmaya ve parlatılmaya ihtiyacı var. Birlikte iş birlikleri yaparak şehirlerimize daha çok katkı sağlayabiliriz. Sizleri de en yakın zamanda Diyarbakır’da ağırlamak isteriz” diyen Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Nevin İl, BERTO Yönetimi’ne teşekkür etti.
Ziyaret, Kale Mahallesi ve Kızılavlu gezisi sonrası sona erdi.