Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen  Bergama Ticaret Odası, İzmir Valiliği ve Dikili Belediyesi’nin ortak  olduğu EBSO, İTB, EİB işbirliğinde yürütülen Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera (jeotermal kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçim komisyonu toplantısına katıldı.

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcisi tarafından, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera (jeotermal kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için önerilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön incelemesi yapılan Dikili İsmetpaşa Mahallesi Kaynarca mevkiinde bulunan 3.029,818 da’lık alan ve bu alanla ilgili yapılan çalışmalar hakkında Yer Seçimi Komisyonuna bilgi verildi. Önerilen alanla ilgili olarak Yer Seçimi Komisyonu üyeleri arasında istişare ve bilgi alışverişinde bulunularak yerinde incelenen alanın özellikleri ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alındı.

Proje ve önerilen alan ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü,  İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi olumlu görüş beyan etmiştir.