Odamızın da Kurucu Ortakları arasında yer aldığı Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB)’nin Temel Atma Töreni, 28. Dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger‘in teşrifleriyle yapıldı.
Törene, Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıl, Meclis Üyeleri Azam Ziya Güç, Göksel Özüak, Selçuk Kor, Hüseyin Paksoy, Hakan Gönlügür ve Genel Sekreter Gülay Koç katıldı.
Tamamlandığında 2 binin üzerinde kişinin istihdam edileceği Dikili TDİOSB’de topraksız, ısıtmalı, tam otomasyonlu ve yenilenebilir enerji ile desteklenen üretim yapılacak. 3 bin dönümlük arazide yükselecek olan Dikili TDİOSB, kullanacağı enerjiyi, Biokütle Tesisleri ve Rüzgar/Güneş Enerji Sistemleri’nden sağlayacak ve Ege Bölgesi’nde yapılan yaş sebze/meyve üretimini yıllık 80 Bin ton artıracak.