Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda; Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası tarife ve talimat tebliğinde yapılan değişikliklele ilgili olarak KOBİ’lerin sağlaması gereken ciro şartının 125 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarıldığı, yurt içi satışlardan elde edilen ve cirosu 250 milyon TL’ye kadar olan KOBİ’lerin sistemden faydalanabileceği, halihazırda sistemdeki KOBİ’lerin yenileme dönemleri bakımından 300 milyon TL olarak uygulanan bu sınırın 500 milyon TL’ye yükseltildiği, bu kapsamda sistemin kapsayıcılığının genişletildiği ifade edilmektedir.

Ayrıca, sisteme ilişkin sorgulama ücretinin 10 TL yerine 15 TL şeklinde artırıldığı, alıcı başına azami kredi limitinin 750 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildiği bu kapsamda sistemin teminat sağlama kapasitesinin genişletildiği bilgisi aktarılmaktadır.

Saygılarımızla.

PDF’i Görüntülemek İçin Tıklayınız