2022’de çıraklık ve kalfalık dönemlerini tamamlayarak Parşömen Ustalığı’na yükselen “Bergama Parşömen” işletme yetkilileri Sinan ve Meltem Demirel çifti, odamızı ziyaret etti.
BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Başkan Yardımcısı Melih Çağdaş, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Zeki Kurşun ve Genel Sekreter Gülay Koç’un ev sahipliği yaptığı ziyarette 2021 yılında Bergama Ticaret Odası tarafından Coğrafi İşaret Tescili alınan Bergama Parşömeni’nin tanıtımı, Türkiye ve dünyadaki bilinirliğinin arttırılması konusunda atılabilecek adımlar konuşuldu.
Tarihi 2 bin 200 yıl önceye dayanan Parşömen’e yurt dışı ilgisinin de giderek arttığından bahseden Demirel çifti, ziyaret sonunda Başkan Kolat’a üzerinde Piri Reis’in Ege Haritası çizimi de bulunan Parşömen hediye etti. Başkan Kolat, hem ziyaretleri hem de hediyeleri için Demirel çiftine teşekkür etti.