Geçtiğimiz günlerde Bergama Ticaret Odası Yönetimi ve Akademik Danışman Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda Bergama, Dikili ve Kınık’ta üretilen Zeytinyağı’nın markalaşması ve bilinirliğini arttırmak için atılacak adımlar görüşülmüştü.

BERTO Yönetimi ve Akademik Danışman Çalışkan, bölgemiz zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden oluşan Odak Grup ile bir araya geldi.

Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında pek çok kişiden bizzat olumlu geri dönüşler aldım. Bölgemizin Zeytin ve Zeytinyağı tarihi bin yıl önceye dayansa da ne yazık ki ülkemizde “Zeytinyağı” dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri değiliz. İşte bu çalışmalarımız ile bu durumu değiştirmeyi hedefliyoruz. Bölgemizin Zeytinyağı’nın bilinirliğini arttıracak ve marka değerini yükselteceğiz. Bu yolda destek veren ve verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda üreticilerin görüşleri dinlendi ve atılması gereken adımlar planlanarak bölgemiz zeytinyağının yol haritası çizildi. Ortaya çıkan çalışmalar, Mayıs sonu Haziran ayı başlarında yapılacak toplantılar ile önce bölgedeki tüm üreticiler, sonra da kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşılacak.