“BİZ BÖLGEMİZİN PLANLI VE KALİTELİ BİR ŞEKİLDE BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ”

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper , Yönetim kurulu ve meclis üyelerinin Ege Serbest Bolgesi A.Ş ‘ye yaptıkları ziyarette Ceo Dr. Faruk Güler ve Ceo Danışmanı Mehmet Pulak ile görüşüldü.
Görüşmede ESBAŞ’ ın Serbest Sanayi Bölgesinin bünyesinde bulunan kuruluşlara sağladığı yararlardan ve aynı zamanda ülke ekonomisine getirdiği faydalardan bahseden Güler “Her gün yüzlerce kişi iş için müracaat ediyor. Buradaki şirketler istihdam anlamında büyük fayda sağlıyor, dedi. Bölgede faaliyet gösteren toplam 174 firmadan 76’sinin yabanci sermayeli yatırım 96 ‘sinin yerli sermayeli yatırım olduğu, 530 ESBAŞ çalışanı ile 21.000 kişiye istihdam sağlandığı, toplam yatırım ve ticaret hacimleri hakkında bilgiler verdi. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper Bergama’da da kurulacak olan Serbest Sanayi bölgesinin de istihdam anlamında büyük yarar getireceğini temenni ettiklerini belirtti. Bergama Serbest Sanayi Bölgesi ile birlikte çok iş yapacağız, beraber çalışmamız lazım , dedi. İzmir ve İstanbul arasında yapılan yeni yolun bölgeyi canlandıracağı ve Bergama için en büyük avantaj olduğunu belirten Ürper “ Kendisi ve ailesi için iyi yaşam şartları isteyen yönetici kadronun Bergama’yı tercih etmesi sağlanacak “ dedi. Amaçlarının Bergama’ya daha iyi hizmet etmek olduğunu ve yaklaşık sene içerisinde hayata geçecek olan Serbest Bölge yatırımlarının doğru yönetilmesi gerektiğini belirtti. Biz bölgemizi planlı ve kaliteli bir şekilde büyütmek istiyoruz diyen Ürper bu süreçte hem bölgeye olacak göçün kontrol edilip bölgemizdeki işgücünün vasifli hale getirilmesi ve bolgemiz insaninin is sahibi olmasini daha sonra gerekli olan ıs gücü için gerçekleşecek göçün de vasıflı ıs gücü göçü olmasını sağlayarak bölgemizin ıs gücünü , ekonomisini , sosyal yapısını ve kültürününü olumlu yönde geliştirmeliyiz dedi.

[easy_image_gallery gallery=”527″]