Bergama Ticaret Odası Ramazan ayının gelmesiyle, sosyal sorumluluk projelerine hız kazandırdı. Ramazan ayının merhamet ve hoşgörü ayı olduğunun, yardımlaşmanın hız kazanması gerektiğinin bilinciyle hareket eden Berto, TOBB’un da katkılarıyla 20 Temmuz 2012 Cuma günü, hazırlanan 1500 ramazan paketini, yardıma muhtaç ailelere dağıtılması için ilçe muhtarlarına ve çevre belediyelere teslim etti. 600 paketinin yönetim kurulu üyelerinin şahsi katkılarıyla hazırlandığı yardım paketleri, toplam 1500 ailenin yüzlerinin gülmesine, evlerinde sıcak yemek pişmesine vesile oldu. Birlik ve beraberlik duygusunun, yardımlaşma arzusunun doruğa ulaştığı bu ayda yapılan yardımların da o derece ehemmiyetli olduğunun altını çizen Berto başkanı Melih Kahraman, bu türden organizasyonlara hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekleyerek mahalle muhtarlarıyla çektirdiği fotoğrafla birlik mesajını verdi.