Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan ve Genel Sekreter Gülay Koç; “Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” Alan Başkanlığı görevine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden atanan Dr. Emre Ataberk’i ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Gerçekleşen ziyarette; Bergama Alan Başkanlığı olarak, dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin 13’üncü, İzmir’in ise ilk UNESCO Dünya Mirası olan Bergama hakkında gerçekleştirdikleri faaliyetleri BERTO Yönetimi ile paylaşan Ataberk, 5 yıl içerisinde atacakları adımları ve bu çalışmalar ile birlikte Bergama’nın özellikle turizmde yaşayacağı olumlu etkileri anlattı.

“Bergama’da toplamda 5 Bin öğrenciyi Akropol, Asklepion, ve Kızılavlu gibi birçok ören yerimizde gezdirip, onlara rehberlik ederek yaşadıkları, her gün yanından yürüyerek geçtikleri tarihi yapı ve bölgelerimiz hakkında bilgilendirdik. Bergama’da görev yapmakta olan Savcı, Hakim ve Öğretmenleri de Alan Başkanlığı olarak Bergama’nın tarihi içerisinde bir yolculuğa çıkardık ve onlara Bergama’yı anlattık” diyerek ziyaretleri için BERTO Yönetimi’ne teşekkür etti.

Ziyaret; Bergama’nın turizm, tarih ve kültür alanlarında birlikte atılacak adımların görüşülmesi ile sona erdi.