Bergama Ticaret Odası, Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Ekonomist ve MY Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Mert Yılmaz ve Moderatör Mine Uzun’un konuşmacı olarak yer aldığı “2023’te Türkiye ve Dünyada Ekonomi” söyleşisine ev sahipliği yaptı.
Bölge iş insanlarının yoğun katılım gösterdiği söyleşide açılış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat; “Bugün burada siz değerli isimleri ağırlamak ve birlikte ekonomi, finans ve pek çok sektör üzerine sohbet edecek olmak bizleri hem mutlu ediyor, hem de heyecanlandırıyor. Bizlerle olduğunuz için hem değerli konuklarımıza, hem de tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek sözü konuşmacılara bıraktı.
Mine Uzun’un moderatörlüğünde ilerleyen söyleşide sözü alan Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, dünyadaki gıda, enerji ve su sorununa bağlı olarak gelişen ekonomik dalgalanmalara değindi ve ülkelerin bu konularda attığı adımları anlattı. Sözü alan Mert Yılmaz ise Türkiye’nin uyguladığı ekonomi politikalarını ve 2023 yılı içerisinde yakalanması beklenen hedeflerden bahsetti. Rusya-Ukrayna savaşının ekonomiye etkisine de değinen Yılmaz, Türkiye ekonomisi hakkında yakın gelecekteki tahminlerini paylaştı.
Ülke ve dünya borsalarının güncel durumu, Türkiye’nin son yıllardaki ihracat rakamları ve güncel enflasyonun da konuşulduğu söyleşi, katılımcılar ile soru-cevap yapılmasının ardından sona erdi.