Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen “Devlet Destekleri ve Teşvikler” bilgilendirme seminerinde İşveren, İstihdam, İhracat, Girişimcilik Destekleri ile birlikte Mesleki Eğitimde Ustalık Telafi Programı hakkında detaylı bilgiler verildi.

BERTO Yönetimi’nin yanı sıra bölgedeki iş insanları, kooperatifler, girişimciler ve mali müşavirlerin katıldığı seminerde açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; “İşletmelerin büyüyüp gelişebilmesinde SGK, İŞKUR, KOSGEB ve ilgili bakanlık destekleri hayati bir rol oynuyor. Fakat pek çok işletme bu desteklerden istenen payı alamıyor. Biz Oda olarak, bu devlet desteklerine ulaşmanın aslında sanıldığı kadar zor olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Bu yüzden böyle bilgilendirici bir seminer organize etmek ve bu desteklere giden yolları bilen uzmanları sizlerle buluşturmak istedik. Şimdiden tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek sözü İzmir SGK Çiğli Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Talip Arslan’a bıraktı. Arslan, güncel SGK destekleri hakkında bilgi verirken İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı Arzu Çelik Yalçınkaya, İşkur’un işverenler ve çalışanlar için avantajlarından bahsetti. Bergama Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yıldırım’ın da ‘Mesleki Eğitim’ konusuna değindiği seminerde, İş Akademisi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri yetkilisi Gizem Altıkulaç Kaygan, KOSGEB destekleri ve bakanlık teşviklerini anlattı. Seminer sonunda yapılan soru cevap ile katılımcılar tüm sorularına detaylı cevap alma fırsatı buldu.