Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa istinaden çıkarılan tebliğler ile zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgeleri sınavları odamız ve TOBB-MEYBEM işbirliği ile yapılmaya devam ediyor. İkincisi yapılan “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve altıncısı yapılan “Motorlu Kara Taşıtları Alım ve Satım Sorumlusu” Mesleki Yeterlilik Sınavları, Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleşti. MEYBEM yetkilileri Mutlu Ergen ve Ali Büyükkök tarafından adaylar yazılı (teorik) sınava tabi tutularak, mesleklerine ilişkin test sorularıyla teknik bilgileri ölçüldü. Yazılı (teorik) sınavın bitiminden sonra adaylar motorlu kara taşıtlarının alım satım işlemleri ile ilgili uygulama (pratik) aşamalarından geçti. Toplamda 55 kişinin katıldığı sınavlar, sosyal mesafe kurallarına da dikkat edilerek gruplar halinde farklı günlerde yapıldı.