29.08.2014 tarihinde İzmir Ticaret Borsası’nın evsahipliğinde gerçekleştirilen İzmir il ve ilçe oda / borsalar ortak yönetim kurulu toplantısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı. TOBB başkanının da katılım gösterdiği toplantıda Dünyanın ve Türkiye’nin dünyadaki ekonomik yeri konuşuldu.
Bergama Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan ve Gonca Harman katılım gösterdiler. TOBB başkanının da katıldığı toplantıda Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, konuşmalarında Bergama’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak 999. sırada listeye girdiğinden ve bundan sonraki dönemde Bergama’nın dünyada adını daha çok duyuracağından bahsetti. Tarihi ve turizmin yanında sanayinin de gelişmesi için çabalar harcandığını söyleyen Ürper,Bergama Organize Sanayi Bölgesinde uzun zamandır süren elektrik sorunu olduğundan, bu sorun yatırımcıların bu bölgede yatırım yapmalarını engelleyen en büyük etken olduğunu belirtti. Bergama’nın gelişmesi için üzerimize düşeni yapmamız ve bu sorunları bir an önce gidermemiz gerektiğini söyledi.