İzmir Tabipler Odası işbirliği ile düzenlediğimiz Temel İlk Yardım Kursunu tamamlayan kursiyerler sınava alındı. Sınavda başarılı olanlar “İlk Yardım Sertifikası” almaya hak kazandılar. Bergama Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen törende Yönetim Kurulu Başkanımız Melih KAHRAMAN kursiyerlere sertifikalarını verdi. Başkan KAHRAMAN, gün içerisinde birçok olayla karşılaşılabildiğini belirterek, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda hasta ve yaralıya sağlık ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar kurtarılması veya durumun daha kötüye gitmesini önlenmesi amacıyla eğitimin verildiğini açıkladı. Düzenlediğimiz bu eğitimden sonra bu konudaki taleplerin devam ettiğini belirterek bu taleplerin değerlendirileceğini ifade etti. KAHRAMAN, “Nerede ve ne zaman belli olmayan sağlık sorunlarında ilk yardımın hayat kurtardığı aşikardır. Böyle bir eğitime gösterilen ilgiden dolayı sizlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” sözlerine devam ederek kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

Temel İlk Yardım eğitimi alan kursiyerler aldıkları belge ile 3 yıl süreyle ilk yardım müdahaleleri yapmaya yetki oldular.