2009 yılından bu güne kadar Bergama Ticaret Odası’nda tüm gayretleriyle hizmet etmiş Melih Kahraman, Mahir Yazıcı ve ekibi, oda seçimlerinin yapılmasının ardından tek liste ile aday olan Fikret Ürper ve ekibine görev teslimi için 13 Mayıs Pazartesi günü Bergama Ticaret Odası başkanlık odasında buluştular. Toplantıda konuşan eski yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman, görev aldıkları 2009 yılından itibaren güzel hizmetlerin yapıldığı kanaatinde olduğunu belirtti. Oda seçimlerinde çıkan rekabetlere harcanan enerji sebebiyle seçim sonrasında hizmet etmeye gücün kalmadığı durumların olduğunu, çevre odalarda geçen mücadeleli seçim dönemine, sonrasında yargıya taşınmalarına şahit olduklarını dile getiren Kahraman, Bergama Ticaret Odası olarak örnek teşkil edilecek bir seçim dönemi geçirdiklerini iletti. Bundan ötürü herkese teşekkürlerini ileten Kahraman, “bundan sonraki süreçte elimizden her ne geliyorsa yapmaya hazırız, her zaman arkanızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Hizmet, aynı hızla devam ediyor. Görevi iyi insanlar aldı.” şeklinde açıklamada bulundu. Bergama Ticaret Odası’nın Kınık ve Dikili ilçelerine katkılarına da değinerek her üç ilçeyi de kapsayan faaliyet alanımızdan ötürü sesleniş ve sunumlarımızda da Bakırçay bölgesi, ya da Bergama-Dikili-Kınık ilçeleri olarak belirtme yaparız diyerek ayrımcılık yapılmadığını iletti. “Seçim öncesinde 23 hizmetimizi ilan ettik, bunu web sitemizde ve basılı görsellerle duyurarak herkese ulaşmasını sağladık ve bir sene sonrasında 22 sini gerçekleştirdik. Bakırçay bölgesindeki hiçbir soruna sessiz kalmadık, Allionai ve Kozak çam fıstığı bunun en bariz örneklerindendir” dedi. Bergama Ticaret Odası’na yeni bina kazanımı ve Bergama’ya tam donanımlı endüstri meslek lisesi yapımı olarak sonuçlanmayan sadece iki mesele kaldığını belirten Kahraman, bunların olmasıyla da büyük mutluluk duyacağını sözlerine ekledi. Gerçekleşen görev teslimi ve fotoğraf çekimlerinin ardından konuşma yapan yönetim kurulu yeni başkanı Fikret Ürper, “bizim anlatılacak işlerimiz bundan sonra başlıyor. Verdikler dört buçuk yıllık hizmetten ötürü her bir meclis üyesine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Kendilerinden, ailelerinden, işlerinden feragat ederek emek verdiler, hizmet ettiler. Yapılan icraatleri hepimiz gördük, şahit olduk, bizim işimiz, bir yere kadar getirilen bu çıtayı daha da yükseltmek olduğu için daha da zorlaştı. İnşallah, biz de dört yıl sonra aynı bu huzur ve gönül rahatlığı ile Melih Kahraman’ın yaptığı konuşmanın benzerini yaparız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.