23 Şubat Cumartesi günü Bergama Ticaret Odası güzel bir organizasyonun önderi oldu ve kişisel gelişim ve girişimcilik üzerine birçok kitabı bulunan, yurt içi ve yurt dışında pek çok seminer veren Ahmet Şerif İzgören’ in “At Şu Adımı” adlı seminerine ev sahipliği yaptı. Seminer öncesinde Bergama Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Melih Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Şerif İzgören’ i Bergama Sofrası’nda ağırlayarak hoş sohbet ettiler. Saat 15:00’ da Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu konferans salonunu tam kapasite dolduran konuklar, seminer boyunca keyif dolu saatler yaşadılar. Açılış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, girişimcilik, mücadele ruhu, liderlik konularını kapsayan bu seminerin ticaret odası üyelerine, yöre halkı ve esnafına daha uygun olduğunu öngörüp “At Şu Adımı” nda karar kıldıklarını belirterek herkesin en güzel şekilde istifade edebilmesi temennisinde bulundu. Girişimci denilince Bergama’da akla gelen isimlerden olan Bergama Ticaret Odası meclis üyelerinden Hasan Şentürk’ü rahmetle anan Kahraman, Ege bölgesinde ve Türkiye’de örnek teşkil edecek ve öncü olacak ilk ileri düzey seracılık örneğini Bergama’da kuran ve geliştirip en büyük sera alanı haline getiren önemli ve değerli bir kişi olduğunu vurguladı. Diğer yandan geçtiğimiz hafta ani ve elim ölümüyle herkesi şaşırtan ve yasa boğan, Bergama Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Elektrik Mühendisi Gülser Öztekin Yılmaz’ın, bölgeye çok büyük hizmetleri olan kıymetli bir şahsiyet olduğunu, ölümüyle büyük üzüntü duyduğunu ve herkesten hayır dua etmesi temennisinde bulundu. Bakırçay bölgesine unutulmayacak hizmetlerde bulunan bu iki değerli şahsı rahmet ve minnetle andıktan sonra Melih Kahraman sahneyi Ahmet Şerif İzgören’ e bıraktı.
Sunumunun başında yapmış olduğu Türkçe hassasiyetli konuşması seminerin farklı geçeceğinin göstergesi gibiydi ve öyle de oldu. Sunumu boyunca, dilimize yerleşmiş “laptop”un bile kullanılmasından imtina ederek diz üstü bilgisayar demesi, verdiği örneklerdeki kişilerin hep Türk olması izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Anadolu’nun bağrında yetişmiş nice girişimcilerin ve işine âşıkların var olduğunu belirten İzgören, gençliğinde dürüst olup, işini hakkıyla yapıp öğrenime önem vermiş pek çoklarının şimdi çok önemli mevkilerde olduklarını, onlarca ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Önemle altını çizdiği husus ise işini en iyi şekilde yapmanın yanında kendini geliştirmek ve bilgisini artırma gerekliliği oldu. Seminer sonrasında yöremize has ürünlerin bulunduğu hediye paketini Ahmet Şerif İzgören’e sunan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, bu güzel ve etkileyici seminer için memnuniyet ve teşekkürlerini iletti. Bergama Ticaret Odası’nın, yöre halkına ulaşıp fayda sağlama adına böyle güzel seminere aracı olmasından dolayı seminer çıkışı teşekkürler edildi. Açtıkları kitap standında aynı anda isteyenlerin kitaplarını imzalayan Ahmet Şerif İzgören’ in masası önünde uzun kuyruklar oluştu. Bergama Ticaret Odası, yapmış olduğu bu faydalı organizasyon ile bundan önce olduğu gibi sonrasında da halkın yararına olacak her türlü etkinliğe ön ayak olmaktan çekinilmeyeceğini göstermiş oldu.