Bergama Ticaret Odası, Yunansitan’nın Midilli Adası’nda düzenlenen dostluğun geliştirilmesini amaçlayan ‘Lesvos 1. Türk-Yunan Turizm Ticaret Fuarı’ na katıldı.Stand kiralayarak üyelerinin ürünlerini sergileyen , broşürlerinin dağıtımını sağlayan Bergama Ticaret Odası standı yoğun ilgi gördü.BERTO tarafından açılan stantta sergilenen ürünlerden zeytinyağı ve ürünleri fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

Festivalin ilk gününde açılış kurdelesini Midilli ve Kuzey Ege Adaları Valisi Nasos Yakalis kesti. Fuar alanında açılan stantlarda yörelerin geleneksel lezzetlerinin ve ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Yaklaşık 100 Türk Firmasının, ticaret odalarının ve belediyelerin stand açtığı fuarda toplam dört yüz stand yer aldı. Bölge ile ticari ilişkileri geliştirmeyi ve bölge ekonomisini canlandırmayı amaçlayan fuarın ilk gününde katılımcılara gala yemeği verildi.Fuar boyunca küçük konserler, halk dansları ve tiyatro gösterileri ile devam eden fuar festival havasında yaşandı.