Ayvalık ziyareti ve il olma çabasına Ayvalık’tan alınan tam desteğin ardından, büyüyen birlik gücüyle Bergama İl Olmalı icra kurulu rotasını Dikili’ye çevirdi. 11 Ekim’de Dikili Belediye Başkanı ve parti ilçe başkanlarını ziyarette bulunan grup, Ayvalık’tan sonra ikinci tam desteği de alarak gücüne güç kattı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e yapılan ilk ziyarette icra kurulu başkanı ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, 7 kişiden oluşan tüm güçlerin birleştiği icra kurulunu tanıtarak söze başladı. Siyaset üstü bir amaçla yola çıkıldığını, yapılan ziyaretlerle Bergama’nın il olmasına biraz daha yaklaştıracak güç ve birliğin toplanma amacında olduklarını dile getirdi. Dikili’den de aynı desteği görüleceğini umduklarını belirtti. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise, Bergama’nın il olmasını geç de olsa kesinlikle vilayetliği hak eden şehir olduğunu söyledi. Yapılan hiçbir emeğin boşa gitmeyeceğini, mutlaka bir zaman karşılığının alınacağını dile getiren Özgüven, “Dayanışmanız ve birlik oluşunuz çok güzel. Dikili’nin Bergama’ya bağlanmasından büyük haz duyarım. İki yer de kardeştir. Bu uğurda her ne çaba ve uğraş gerekiyorsa sonuna kadar varız. Sizinle meclise dahi gitmeye hazırız. Tüm broşür, afiş ve bildirilerimizde “Bergama İl Olmalıdır” sloganını kullanacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde destek verici ve motive edici açıklamalarda bulundu. Dikili Belediye Başkanından sonra sırasıyla CHP, Ak Parti ve MHP ilçe başkanlarını da ziyaret eden kurul, her birinden eşdeğer destek ve kamuoyu desteği sözünü aldı. BERKSAV başkanı Ali İhsan Süter, Dikili’nin Avrupa’ya açılan kapımız, iki güzide limanlarımızdan birinin barındığı yer olduğunu vurguladı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Bunun sadece Bergama’nın isteği ve arzusu değil, tüm bize bağlanacak ilçelerin de isteği haline gelmesi ve bu uğurdaki her uğraşa destek vereceklerini dile getirmeleri olabilirlik açısından çok önemli. Tek yürek olmamızla halledilemeyecek iş yoktur.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Dikili MHP ilçe Başkanı M. Evrim Tarakçıoğlu’ nun söyledikleri durumu özetler nitelikteydi. Tarakçıoğlu, “Gözden uzak olan gönülden de ırak olur, İzmir’e çok uzak oluşumuz büyük problem teşkil ediyor. Bergama ilçeyken bile Dikili’ye çok katkısı olmuştur. Bergama’nın yanında yer alacağız. Demir tavında dövülür. Şu dar zamanda çok iş yapmak ve Bergama’yı il haline getirmek durumundayız.” diyerek bu güçlü çığın giderek büyümesine katkı sağladı. Bergama il olmalı icra kurulu başkanı Melih Kahraman, bugüne kadar yapılan her çalışmaların münferit, tek yönlü durumdayken şu anki farkın çoğulluk ve bütünlük olduğunun altını çizdi. “Her gidilen yer ile komisyonda birleşerek çoğalıyoruz, gücümüzü birleştirip büyütüyoruz. Oluşan kamuoyu baskısını kimse göz ardı edemez.” diyerek halkın temsilcisi olan tüm başkanlara teşekkürlerini iletti ve ziyaret sonlandırılmış oldu.

Dip Not: “Bergama İl Olmalı” için kurulan sosyal medya hesabı ve web adresi de ziyaret, destek ve paylaşım beklemekte. www.bergamailolmali.com , twitter Hesabı: @Bergamailolmali , twitter’da açılan HashTag: #Bergamailolmali