Odamız ve Güzel İşler Derneği iş birliği ile düzenlenen “22. Yüzyıl Konuşmaları” etkinliği kapsamındaki turizmci, rehber ve yazar Müjde Tönbekici söyleşisi, tarihi Bergama Arastası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper‘in de dinleyiciler arasında yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını Güzel İşler Derneği Kurucusu Sercan Duygan gerçekleştirip sözü Tönbekici’ye bıraktı.
“Tarihi Kentlerde Turizm ve Sosyal Dönüşüm” başlıklı söyleşide katılımcılara İzmir Şirince’de yıllar önce başlattıkları dönüşüm hikayesini anlatan Tönbekici, Bergama için de tarihi dokuyu bozmadan, böyle bir dönüşümün mümkün olabileceğinden bahsetti. Aynı zamanda bir otel işletmecisi de olan Tönbekici, Şirince ve Bergama gibi tarihi kentlerdeki Turizmin iyileştirilmesi sürecine değinerek, bilgilendirici de bir sunum yaptı. Söyleşi, katılımcılar ile soru-cevap yapılmasıyla sona erdi.