Ortak Sorunlar ve Çözüm Önerilerine ilişkin değerlendirme toplantısı, Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde, Aliağa Ticaret Odası ve Menemen Ticaret Odası‘nın katılımıyla Bergama’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; 3 odanın da Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterleri katıldı. Bölgemiz hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Fikret Ürper; “İzmir’in kuzeyindeki odalar olarak bir önceki ortak toplantımızı Menemen’de gerçekleştirmiştik. Bugün de sizleri Bergama Ticaret Odası yönetimi olarak Bergama’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bölgemizdeki sorunları konuştuğumuz bu toplantılarda ortak bir akıl ile aldığımız kararlar çok önemli” dedi.

Sözü alan Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın ise “Menemen Serbest Bölgesi ve Menemen Plastik İhtisas OSB neredeyse tamamen dolu. Bu iyi bir gelişme olsa da ne yazık ki Menemen’de donanımlı bir Endüstri Meslek Lisesi yok. Bu tür yatırımlarda yetişmiş insan gücü çok önemli. Bölgede eğitime çok önem verilmeli” diyerek sözü Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk‘e bıraktı.

Ertürk; “Bergama’daki OSB’ler hızla gelişiyor. Fakat bu gelişimin çok iyi organize edilmesi gerek. Aliağa, Bergama için en yakın örnek olabilir. Aliağa’da hızla yükselen sanayileşme ile ne gibi değişimlerin yaşandığı incelendiğinde Bergama’da adımlar daha doğru atılacaktır” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Bergama Ticaret Odası’nda ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler‘in de katılımıyla yapılan Meslek Lisesi değerlendirme toplantısından bahseden BERTO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper; “Bergama’da gelişen OSB’ler ve Serbest Bölge büyük değişimlere neden olacak. Geçtiğimiz aylarda imzaları atılan Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSBİ) yükselecek olan Meslek Lisesi ile de artacak bu işgücü ihtiyacına bölgemizdeki insanlar ile bir istihdam oluşturmak istiyoruz. Bunun yanında Mesleki Eğitim Merkezleri ile de bunu desteklemeliyiz. Kalifiye iş gücü yetiştirmeye büyük önem vermemiz gerekiyor. Bu da eğitimden geçiyor. Biz Bergama Ticaret Odası olarak, Bergama, Dikili ve Kınık’ta bölgemizi olumlu etkileyecek olan her türlü sorumluluğu almaya çalışıyoruz. Meslek Lisesi konusu da oda olarak yıllardır değindiğimiz, üzerinde durduğumuz ve her sürecinin de takipçisi olduğumuz en önemli konulardan biri.

Dikili’ye bir Marina yapılması konusu ise dile getirdiğimiz başka bir önemli çözüm önerimiz. Yat ve yelkenlilerin konaklayacağı Marina’nın, hem Dikili’ye hem de bölgemize ekonomik olarak büyük getirisi olacaktır. Dikili gibi güzel koyları olan bir turizm bölgesinin böyle bir Marina ile taçlandırılması, Ayvalık Marina’nın da yükünü azaltacak ve beraberinde turizmi çok olumlu şekilde etkileyecektir. Ayrıca günümüzde Marina, tedarikçisi, tamircisi, bakımcısı ve daha pek çok etkeniyle birlikte birçok sektöre de dokunarak sanayileşme kadar önemli bir konumda yer alıyor” dedi.
Toplantı, akşam yemeği sonrası, yakın bir tarihte tekrar bir araya gelme dilekleri ile sona erdi.

Haberi Facebook’ta görmek için: https://bit.ly/39Sh9cK