Her yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde gerçekleştirilen “Türkiye Ekonomi Şurası”, bu yıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar heyetinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Oda ve Borsa Başkanlarının da video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda Bergama Ticaret Odası’nı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper temsil etti.
Sorun ve çözüm önerilerinin Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımıza iletildiği toplantıda Başkan Ürper de; Kuzey Ege Limanı’nın tamamlanması, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin kuruluş ve altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen alana bir Meslek Lisesi yapılması konularını Ticaret, Milli Eğitim ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarına iletti.