TOBB ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Üretenleri Derneği’nin iştirakçisi olduğu Bergama Ticaret Odası’nın da içinde bulunduğu 93 ortaklı BALO’nun (Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar Projesi), 8 Eylül’de Manisa’dan başlatacağı intermodal taşımacılık operasyonları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 20 Ağustos 2013 Salı günü yapılan BALO toplantısına Bergama Ticaret Odası da katılım gösterdi.
Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar Projesi ile, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ekseninde yer alan Türkiye’nin jeopolitik avantajını lojistik avantaja çevrilmesi hedefleniyor. Bu proje ile başlangıçta haftada iki defa trenle Münih ve Köln’e taşımacılık yapılacak. Toplantı sonrasında KOSGEB’e de ziyarette bulunan Bergama Ticaret Odası yönetimi, bölge iş gücünü ve girişimciliği artırma adına yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulundu.