Dikili Liman Başkanlığı ile Bergama Ticaret Odası arasında yapılan ortak çalışma sonucu, amatör denizcilik eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.
Yoğun katılımın olduğu sınav Bergama Ticaret Odası Hasan Şentürk Konferans Salonu’nda 2 aşamada gerçekleştirildi. Dikili Liman Başkanı Musa Uykur’un temel denizcilik eğitimi konularını içeren sunumunun hemen akabinde yazılı sınava geçildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Hedef 2023 Bir Milyon Amatör Denizci’ projesi kapsamında Dikili Liman Başkanlığı tarafından verilen eğitimin ardından, yapılan sınavı başarı ile tamamlayanlar 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yeterliliğine sahip olacak.
Sınava katılım gösteren Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğ Canoğlu ,Tahir Erdoğan ve Bergamalı ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici projenin önemine vurgu yaparak yoğun katılımın sevindirici olduğunu ifade ettiler.