İzmir oda ve borsalarının bölge sorunlarının ve bölgede yaşanan gelişmelerinin aktarıldığı Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı Selçuk Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Bergama Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Ali Sarıl, Azam Ziya Güç ve Genel Sekreter Gülay Koç katıldı.

Toplantıda söz alan Bergama Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Azam Ziya Güç: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan yönetmelikte, İzmir il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından istenen modernizasyon ve onay belgesiyle ilgili düzenlemelerin yapılmamış olması ve verilen sürenin dolmuş olması nedeniyle kapatılan mezbahalar, kasap ve hayvancılık faaliyeti yapmakta olan üyelerimiz için önemli bir sorun olup bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bunun yanında sizlere de bölgemizde yaşanan olumlu gelişmelerin müjdesini vermek istiyorum. Biliyorsunuz ki Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde Yenilenebilir Enerji yatırımlarını teşvik etmek için tüm kurumlar birleşerek bu amacımızın gerçekleşmesi için konuyla ilgili tüm kurumları ziyaret ederek, toplantı yaparak, rapor hazırlayarak sorunlarımızı ilettik. Sonuç olarak dünyanın en büyük rüzgar türbünü üreten firması olan LM Wind Power Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde 17 hektarlık alana 15’inci fabrikasını kurmak için çalışmaları başlamıştır. Üretime 2017 yılının Temmuz ayında başlanacağı öngörülmektedir. Buradan emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

Toplantı sonunda Eylül ayında yapılacak olan Yönetim Kurulları Ortak Toplantısının Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılacağı bilgisi verildi.