Bergama’da Rüzgar Türbini Kanat Fabrikası Kuruluyor

Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisleri Hasan Şentürk Toplantı Salonu (TONOZ)da gerçekleştirilen temel atma toplantısına Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, BOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, LM Wind Power Başkan Yardımcısı ve Endüstrileşmeden Sorumu Bernard Willem De Waal Malefijt, BERTO Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve basın üyeleri katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan ve ilk sözü alan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: “Kurumumuz Bakırçay havzasında görev yapmakta olan bir kuruluş olup, Bergama Organize Sanayi Bölgesi (BOSBİ)nin çalışmalarında yenilenebilir enerji sektörüne büyük önem verilmekteydi. Yaptığımız yoğun çalışmaların meyvesini de dün 17 hektarlık bir alanı yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösterecek olan LM Wind Power firmasıyla BOSBİ arasında attığımız imza ile aldık. LM Wind Power firmasına bölgemize hoş geldiniz diyor ve yapmış olduğu yatırımların bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz“ dedi. Ürperin ardından İşadamı Öztüre Holdig Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre kürsüye çıkarak yatırımın bölgemize hayırlı olması temennilerinde bulundu ve sözü BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever’e bıraktı.

Önce bir hayal olarak başlayan bölgenin yenilenebilir enerji sektörünün öncü bölgesi olma yolunda ilerlerken artık yürüdüğümüz yolun olumlu sonuçlarını aldık diyen Vatansever, sözlerine şöyle devam etti: BOSBİ olarak bu sektörü Bergama’da kümelemek için yoğun çalışmalar yürüttük ve bu çalışmalara bölgemiz yöneticileri de büyük destek verdi. Bundan birkaç ay önce Enerji Bakanımıza yaptığımız toplu ziyaretin bu sonucu etkilemesinde büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizler bir birlik olarak bakanımızı ziyaret ederek bölgemizin birlik ve beraberlik içinde olarak bu süreçten başarı ile geçeceğimizi de göstermiş olduk” dedi. Firmanın faaliyete geçmesi ile birlikte yaklaşık 450 kalifiye işçinin istihdam edileceği ve ilerleyen zamanda BOSBİ içerisinde bir meslek lisesinin de açılacağı bilgisini veren Vatansever, sözü BOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçüoğlu’na bıraktı. Gökçüoğlu: “LM Wind Power firmasını BOSBİ’ye kazandırarak bölgemizin de gelişmesinde önünü açmış olduk. Umarım bölgede yatırımlar büyüyerek devam eder. LM Wind Power’a ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç: “Bergama’ya yapılan bu yatırım hepimizi heyecanlandırdı. Bergama Belediye Başkanı olarak bu yatırıma şahit olmak gerçekten gurur verici, umarım bu yatırımın ardından bölgede sektör büyümeye devam eder ve bu başarının gururunu ve heyecanını daha sık yaşayabiliriz. LM Wind Power firmasının bölgemize yaptığı yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan haberi bir iftar programında aldığını ifade ederek bu gelişmeye çok mutlu olduğunu belirtti. Bergama’nın yeşil enerji ile büyümeye devam edecek olmasının bölge ve ülkeye çok büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekleyerek yatırımın hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Vali Yardımcısı ve BOSBİ Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Celal Ulusoy: “Bu başarıya ulaşmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu sayede uzun süredir uyuyan devi uyandırmış bulunuyorlar. Sayın Vatansever’in hayal kavramanı açıklamak istiyorum. Hayalci olmak ve hayal etmek; hayal etmek gerçekleşmesi için çaba sarf edilen ve sonunda başarıya ulaşılan kavramdır ve burada hayallerin gerçek olduğunu hepimiz gördük tekrar başarılarından dolayı teşekkürlerimi iletirken yatırımın bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

LM Wind Power Başkan Yardımcısı Bernard Willem De Waal Malefijt: “Öncelikle bölgede bize karşı göstermiş olduğunuz sıcak karşılamanızdan dolayı sizlere teşekkürlerimizi iletiyorum. Bugün burada yeni fabrikamızın temelini atacağımız için çok büyük mutluluk duyuyorum. Bölgenin gelişmesi ve yeni iş olanaklarının sağlanması için çalışıyoruz. Bölgenin bize sunduğu avantajları ve bu avantaların yanı sıra kayda değer bir yetenek havuzu olduğunu biliyoruz ve bunlardan faydalanmak istiyoruz. LM Wind Power firması olarak bölge halkıyla bir dayanışma içinde çalışarak üretimlerimizi gerçekleştireceğiz. Yıllık kapasitemiz 500 MW olacak ve 2GW üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bölgede üretime başlama zamanımız ise 1 Temmuz 2017 olarak hedeflenmektedir” dedi.

Konuşmalar sonrası gelen sorular yanıtlanarak kurdele kesme için Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ne geçildi. Kurdele kesimi sonrası bagete hatıra imzası atıldı.