BERTO, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ‘yi ziyaret etti.

Bölgemiz sorunları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerin yapıldığı ziyarete Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Levent Akçay, İbrahim Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Ali Sarıl, Gonca Harman ve Genel Sekreter Gülay Koç katıldılar. Bergama AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Durmaz ile AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Koştu’nun da katıldığı istişare ziyareti heyetini AK Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli karşıladı.

Kuzey Ege Limanı, Bergama ve Kınık OSB’leri, doğalgaz, Kozak Çam Fıstığı, Otoban ve Otoyollar, Turizm Yenilenebilir Enerji Sektörü ve teşvikler hakkında değerlendirmelerin konuşulduğu ziyarette Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi önemli bir proje olan Serbest lojistik ticaret merkezleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu projede uluslararası anlamda serbest olarak mal alınıp satılabilen ve depoların yer aldığı merkezler olduğunu söyleyen Tüfenkçi, bu merkezlerin Dubai, Singapur, Rotterdam ve Hollanda örneklerine benzer yerler olacağı bilgisini verdi. Bakan Tüfenkçi’nin, Serbest Lojistik Ticaret Merkezleri projesi hayata geçirildiğinde bu merkezlerden birinin de Bergama’ya yapılabileceğini açıkladı.

Ziyaretin sonunda Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak ve Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama Parşömeni üzerine baskısı yapılan Tüfenkçi’nin fotoğrafını ve Bergama Akropol’ünün çizimini Tüfenkçi’ye takdim etti.