Bergama Ticaret Odası organizatörlüğünde gerçekleştirilen kişisel gelişim semineri ‘Mazeret Yok’ Bergama Doğa Koleji’nde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lütfi Kolat’ın katılımcılara hoş geldiniz konuşması yapmasının ardından sahneye çıkan Dr. Şaban Kızıldağ eğlenceli mizahıyla güldürürken düşündürdü.
İlk olarak iş faktörüne değinen Kızıldağ, iş gelişimi sırasında yaşananları komik figürlerle anlattı. İçinde Türkiye’nin de içinde olduğu 57 Müslüman ülkenin 2015 yılı toplam milli gelirinin Almanya’nın milli gelirinin yarısı ederken Türkiye’nin 2015 yılı milli geliri Iphone’nun 2015 yılı satış cirosuna eşit olduğuna vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Burada sorun bu ülkelerde uygulanan politikalar ve bunun en başında eğitim var. İnsanların eğitimi ailede başlar ancak ne yazık ki ailelerimiz çocuklarını eğitirken birçok yönden onları eksik bırakıyorlar ve çocuklar büyüdüklerinde vizyon ve misyon sahibi olmadan hayat sürüyorlar. Ülkemizde en başta eğitim sisteminin düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Ülkemiz insanlarının kitap okuma ve kendini geliştirme alanlarına neredeyse hiç vakit ayırmadıklarına dikkat çeken Kızıldağ, karakter oluşumu ve gelişimi sırasında okunması gereken kitapların en başında “Alice Harikalar Diyarında, Robinson Crusoe, Küçük Prens ve Momo” olduğunu belirtti.

Kadın ve erkek ilişkilerine komik mizahla anlatan Kızıldağ, bu ilişkilerin iş hayatını büyük oranda etkilediğine değinerek şu sözlerle açıkladı: “Ülkemizde birçok büyük şirket 40. Yılını görmeden dağılıyor. Bunun en başında aile içi anlaşmazlıklar yer alıyor. Kardeşlerin eşlerinin çıkar çatışması sonrasında eşleriyle anlaşmazlıklara girmesinden dolayı birçok şirket varlığını koruyamıyor” dedi.

Kızıldağ, hayatın her alanında başarılı olmanın en büyük faktörünün kendine güven ve kararlılık olduğunu ifade ederek bu iki faktöre sahip olmak için ‘Her Şeye Rağmen Mazeret Yok’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kendimize bulduğumuz mazeretleri yok ederek karşılaştığımız tüm sorunlara çözüm bulmalıyız. Unutmayalım ki her sorunun bir çözümü vardır; yeter ki bizler mazeretlere takılı kalmayalım” dedi.

Son olarak zaman kullanımına değinen Kızıldağ: “Şuanda yaşadığımız an bir daha geri gelmeyecek bunu bilerek yaşamalı ve bunu bilerek kendimize bir şeyler katmalıyız. Bizden önce yaşanmış hataları tekrar etmemeliyiz. Ben Nevzat diye biriyle tanışmıştım üniversitedeyken ve Nevzat ilkokul mezunuydu. Ama Nevzat sürekli okuyor, sürekli gelişiyor ve sürekli yeni bir şey öğreniyordu. Nevzat 6 ayda İngilizce öğrendi bir yılda tercüme edecek düzeye ulaştı. Çünkü Nevzat hiç boşa zaman harcamadı ve şimdi Nevzat Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birini yönetiyor. Sizlerden ricam zamanınızı iyi değerlendirin ve her şeye rağmen mazeret yok deyin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Seminer sonunda Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurlu Başkanı Fikret Ürper, teşekkür konuşması yaprak Kızıldağ’a hediye takdim etti.