TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve konsey üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Bergama Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Fikret Ürper katıldı.

TOBB Ticaret Odaları Odaları Konsey Toplantısı’nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD ekonomisinin toparlandığını belirterek, “Bunu dünya için iyi haber diye düşünüyorduk. Ama o da şimdi ayrı bir dert oldu, eskiden Fed ne zaman faiz artıracak diye fal bakarken şimdi 2016’da kaç defa artıracak diye kafa yormaya başladık” dedi.

Açılışta konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin, aynı malları, aynı şirketlerle, aynı pazarlara satarak, ihracatını 150 milyar dolardan 500 milyar dolara yükseltebilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, inovasyon kültürünü toplumun her kesimine yaymak gerektiğinin altını çizdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, bu yılın ocak-kasım döneminde küresel ve bölgesel menfi gelişmelere rağmen ihracatın 132 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini anımsatırken, alınan tedbirlerin olumlu etkilerinin ilerleyen dönemlerde görüleceğini söyledi.

Toplantı hakkında değerlendirme yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: ” 2015 Türkiye için zorlu bir yıldı. Seçimler ve özellikle terör olayları nedeniyle ülkemiz zorlu bir dönemden geçti. Yine de TOBB, Ticaret Odaları ve hükümetin birlikte çalışmalarıyla bu zorlu dönemi atlattık. 2016 yılı için çalışmalarımıza devam ederek ülke ekonomisinin ve refahın daha ileriye gitmesini sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.