Bergama, Menemen ve Aliağa Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve oda personellerinin katıldığı ’Mazeret Yok’ Çağdaş Yönetişim Teknikleri semineri Şaban Kızıldağ’ın sunumuyla Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türklerin iş sektöründe yurtdışından görünümü ve iş hayatında yaşananları komik figürlerle anlatan Kızıldağ 8 yıldır süren 57 Müslüman ülkenin Dünya ekonomisindeki yeri hakkındaki araştırmalarını şöyle anlattı: “Aralarında Türkiye’nin de olduğu 57 Müslüman ülkede yaptığımız Katma Değer araştırması sonucunda tüm bu ülkelerin toplam Katma Değerlerinin bir Almanya kadar olamadığını gördük. Burada sorun bu ülkelerde uygulanan politikalar ve bunun en başında eğitim var. İnsanların eğitimi ailede başlar ancak ne yazık ki ailelerimiz çocuklarını eğitirken birçok yönden onları eksik bırakıyorlar ve çocuklar büyüdüklerinde vizyon ve misyon sahibi olmadan hayat sürüyorlar. Ülkemizde en başta eğitim sisteminin düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

İnsanların hayatında okuması gereken beş kitabın Alice Harikalar Diyarında, Robinson Crusoe, Küçük Prens ve Momo olduğunu söyleyen Kızıldağ, bu kitaplarda anlatılanların insan hayatında büyük değişikliklere neden olduğunu ve bunların en başında da hayata sınır koymadan ilerlemek olduğunu belirtti.

Kızıldağ, insanların sıkça kendilerine mazeretler bularak başarısızlığa yürümesinin yanlış olduğunu ve tüm bu mazeretlerden kendimize ‘Mazeret Yok’ diyerek kurtulmamız gerektiğini vurguladı. Salonda bulunan tüm katılımcılara Mazeret Yok dedirten Kızıldağ, iş ve sosyal hayatımızda başarıya giden yolun mazeretsiz bir hayat olduğunu söyledi.
Son olarak başarılı bir iş hayatının beş karardan geçtiğini ifade eden Kızıldağ, bu kararların kesintisiz çalışmak, koşullara ayak uydurmak, kurumsal kalitede bütünlük sağlamak, kurumsal kimlikte bütünlük ve kişisel kalite olduğunu söyleyerek semineri sonlandırdı.

Odalar verilerini karşılaştırdı

Seminer sonunda Bergama, Menemen ve Aliağa Ticaret Odaları Başkanların da katılımıyla kıyaslama toplantısına geçti. Takdir Yarış’ın kıyaslama sunumunda üç odanın gerçekleştirdiği faaliyetlerinin sayısal değerlerini anlatılmasının ardından Başkanların görüşleri alındı. Başkanların görüş belirtmeleri sonrasında toplantı sonlandı.