KOSGEB Kobilerde Markalaşma ve Kurumsallaşma proje çağrısı bilgilendirme semineri yoğun katılım ile Kobi Uzmanı Gülderen Karabay’ın sunumuyla Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Geçen yılki kurumsallaşma ve markalaşma proje çağrısında başvuru ve destek alanların bilgisini veren Karabay, Ekim 2015’te başlayan proje çağrısının 30 Kasım 2015’e kadar süreceğini söyledi.

Kurumsallaşma ve markalaşma hakkında katılımcılara bilgi veren ve aşamalarını anlatan Karabay, sözlerine şöyle devam etti: ”Kurumsallaşmak uzun ve itinalı çalışmalar sonucunda Kobilerin kendi faaliyet alanlarına uygun bir çalışmayla gerçekleşebilir. Markalaşmada ise kurumun kendine öncelikle bir yön belirlemesi gerekmektedir. Sonrasında bu yönünü öne çıkararak uzun vadede ileriye dönük planlı çalışmalarıyla devam etmelidir; Örneğin araba reklamlarında her arabanın belli bir yönünün öne çıkarıldığını görebilirsiniz. Sizler de markalaşırken ürününüzün güçlü yönünü öne çıkararak markalaşmaya gitmelisiniz” dedi.

Proje çağrısına, personel, makine, teçhizat, hammadde, malzeme, yazılım, hizmet ve diğer konu başlıkları altında başvurulabileceğini ifade eden Karabay, sunum sonrasında projelendirme ve proje başvurusu hakkında bilgi vererek soruları yanıtlamak üzere sözü katılımcılara bıraktı.

Katılımcı sorularının yanıtlanması sonrasında seminer sonlandı.