Bergama Ticaret Odası Organizatörlüğünde başlayan Kuzey Ege’nin İncileri projesinin dördüncü toplantısı Edremit Ticaret Odası ev sahipliğinde Venüs Hotel’de gerçekleştirildi.
Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Meclis Üyesi Ercüment Sunercan, Genel Sekreter Gülay Koç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, bölge oda ve borsa başkanları, akademisyenler ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper bir ilkin gerçekleştirildiğini ve iki ilin ticaret odalarıyla ortak çalışma yapıldığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikli olarak artık bizlerin bir çatı altında toplanabilmesi gerekiyor. Ticaret Odalarının projedeki ortak çalışma amacı özel sektöre bu projeyi cazip kılmak. Bu nedenle dernek ya da birlik düşüncesi yerine daha hızlı yol alabileceğimiz ortak bir platformda ortak bütçeyle çalışmalıyız” dedi.
Ürper’in ardından söz alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bölgemiz dünyanın ender bölgelerinden biri olduğunu söyleyerek tarımı destekleyen en önemli olayın da turizmin gelişmesine bağlı olduğunu düşündüğünü belirtti. Saka: ”Oluşacak birimde alt birim olarak turizm bölümü açılması gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak her türlü aktivitede yetkilerimiz çerçevesinde destek olacağım” dedi.

Marka olmalıyız

Kuzey Ege’nin İncileri ismi öne çıkarılmalı ve markalaştırılmalı diyen Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Öğretim Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, bu isim altında bir internet sitesi açılarak çoklu dilde bölge tanıtımlarının buradan yapılması ve gerçekleştirilecek aktivitelerin duyurulmasının verimli olacağını söyledi.

Bergama Ticaret Odası Projenin sekretaryasını yürütecek

Toplantı sonunda bölge odalarının bir platformda toplanarak her odadan en az bir üyenin ve bir de sektör temsilcisinin olacağı komisyon oluşturulması, yapılacak her turizm etkinliğinde birlikte hareket ederek bölge tanıtımının etkin tanıtımını sağlama kararı alınırken projenin sekretaryasını Bergama Ticaret Odası üstlendi.