Bergama Ticaret Odası hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Sorumluluk alanları içeresinde bulunan Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde ekonomiyi canlandırmak, yeni girişimci adaylarına destek olmak ve piyasada yer bulmalarını sağlamak amaçlı Bergama Ticaret Odası, Dikili ve Kınık Belediyeleri işbirliği ile KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmişti. Bu eğitimler sonunda sertifika alan girişimci adayları ve işini geliştirmek isteyen üyelerimiz artık KOSGEB destekleri ve evrak bildirimlerini Bergama Ticaret Odası’nda faaliyete geçen KOSGEB Masasından gerçekleştirebilecekler.
KOSGEB Temsilciliği açılış törenine Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Ali Sarıl, Meclis Üyeleri Mahmut Yelmen, Hakan Karcı, İ. İrfan Dericioğulları, Ertuğ Canoğlu, Hakan Gönlügür, meslek odaları başkanları katılım gösterdi.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: “Destek programları iş sektöründe çok önemli bir yere sahip. Bir sektörde faaliyet göstereceğimiz zaman öncelikle destek programlarını araştırırız. Bunlardan en önemlisi ise yeni girişimci adayları için KOSGEB destekleri. Odamızda faaliyete geçen KOSGEB masasından artık girişimci adayları ve işini geliştirmek isteyen üyelerimiz destekler hakkında bilgi alabilecek, KOSGEB’e kayıt olabilecek ve evrak bırakabilecekler. Öncelikle bizlere KOSGEB destekleri hakkında sürekli olarak yardımda bulunan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç’a teşekkürlerimizi sunuyorum ve yeni hizmetimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
KOSGEB Destekleri ve Temsilciliği genel bilgileri hakkında sunum gerçekleştiren Bergama Ticaret Odası Genel Sekreteri Gülay Koç’un sunumunun ardından söz alan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç; “KOSGEB Desteklerinde bu bölgedeki KOBİ’lerde mesafeden kaynaklı sorunlar yaşanıyordu. Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, bize temsilcilik teklifiyle geldiğinde bizler buna çok sevindik. Çünkü bizler işletmelerin ve girişimci adaylarının desteklerden daha yoğun faydalanmalarını istiyoruz” sözlerini ifade etti. Kılınç, KOSGEB Destekleri bilgilendirmelerini sürekli olarak devam ettireceklerini kaydederek Bergama Ticaret Odası KOSGEB Temsilciğinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.