Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bergama Seni Çağırıyor’ projesinde ilk sefer gerçekleştirildi. İzmir’den Bergama’ya gelen ziyaretçileri Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, BERTO Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan, Genel Sekreter Gülay Koç karşıladı.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: ” Bu projede sizlerin Bergama sokaklarında kaybolmanızı, Bergama’yı keşfetmenizi istiyoruz. Sizler için oluşturduğumuz gezi rotasında dolaşırken eski Bergama’yı göreceksiniz. Geçtiğimiz yılda gerçekleştirdiğimiz projede aldığımız anketlerin sonuçlarını değerlendirerek sizlere daha iyi bir gezi günü gerçekleştirmek için Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu ile esnaflarımıza eğitim verdik ve bu eğitimleri alan esnaflarımızda ‘Mutlu Turist, Mutlu Esnaf’ etiketi göreceksiniz. Şuanda burada herkesin yüzü gülüyor. Umarım buradan giderken de hepinizin yüzü gülmeye devam eder. Bergamamızın tarihi yanında yerel ürünlerinin de tatlarına bakmanızı istiyorum ve hepinize iyi geziler diliyorum.”diye konuştu.
Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu: “Hepiniz Bergama’ya hoşgeldiniz. Umarız burada gördükleriniz ve gerçekleştirdiğimiz bu proje sizleri mutlu eder. Bergama’da iyi geziler diliyorum.”sözlerini ifade etti.
Başkanların konuşmasından sonra rehberler eşliğinde gelen ziyaretçiler Akropol altında bulunan Kale Mahallesini ve ardından geçtiğimiz hafta faaliyete geçen Cuma Pazarı bölgesini gezdiler. Ziyaretçiler Cuma Pazarı’na geldiklerinde hoş bir sürprizle karşılaştılar. Bergama Belediyesi’nin oluşturduğu Sokak Orkestrası gelen ziyaretçileri müziklerle karşıladı. Müzik etkinliğinin ardından arasta çarşısını gezen ziyaretçiler serbest zamana bırakıldı.