Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliği ile geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘’ Bergama Seni Çağırıyor ‘’ projesinin ikinci turu için İzmir’de tanıtım stantları kuruldu.
17 Nisan – 13 Haziran tarihleri arasında her Cuma ve Cumartesi günü İzmir’den kalkacak ücretsiz turlar için İzmir’in iki semtinde; Karşıyaka Çarşı ve Alsancak’ta yerini alan stantlar İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
BERKSAV Tiyatro Topluluğu Oyuncuları Helenistik Döneme ait kostümler giyerek Bergama Seni Çağırıyor projesinin tanıtım broşürlerini dağıttı.
Proje kapsamında UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya geçtiğimiz yıl 1267 İzmirli gelmişti. Bu yıl Cuma Pazarı, Sokak Orkestrası ve Mutlu Esnaf Mutlu Turist eğitim programı ile desteklenen proje ile ilçeye en az 2000 ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Projeden yararlanmak isteyen ziyaretçilerin 0.505.109 81 35 numaralı telefonu arayarak rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.