Bergama Akp İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Güven Yakar, Fehim Özmermer’den oluşan heyet Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’i makamında ziyaret etti.
Bergama’ya doğalgaz getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Durmaz, amacın Bergama’yı, Kınık’ı doğalgaz ile ısıtmak ve Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz kullanımını sağlamak olduğunu söyledi. Bergama Akp İlçe Başkanı Mustafa Durmaz: “Yapılan girişimler ile İzmirgaz lisansı alınabilir duruma geldi ve bir abonelik ücreti ödenmesi gerekmiyor. Bergama’da belli bir kamuoyu oluşturulursa doğalgaz Bergama’ya sorunsuz olarak gelecektir. Sizlerden de destek bekliyoruz bu konuda.” sözlerini ifade etti.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper: “Bergama Organizede doğalgaz regülasyon noktası olması durumunda bir sorun olacağını düşünmüyorum. Organizedeki sorunların hemen hemen tamamı çözüldü. Doğalgazın da gelmesiyle daha fazla canlanacağını düşünüyorum. Organize Sanayi Bölgesinde yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalara yer vermek istiyoruz. Şu anda Organize Sanayi olarak Türkiye’deki tüm sanayi bölgelerinde yer alan yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların 5. Teşvik uygulamasından yararlanması için Ekonomi Bakanlığına bir dosya hazırlıyoruz. “ diye konuşan Ürper, ziyarete gelen heyete bu konuda yetkileri çerçevesinde destek olabileceğini belirtti.