Bergama Ticaret Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Yönetim Geliştirme Programları 2. Dönem eğitimlerinin 6. sı olan Performans Yönetimi Prof.Dr. Banu Esra Aslanertik’in sunumuyla odamızda gerçekleştirildi.
Aslanertik, performansı doğru değerlendirmenin önemli olduğunu, performans ölçümünde yapılan her uygulamanın yazılı olarak kaydedilmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede kurum içinde iletişim gücünün artacağını, oluşacak olan hataların ve anlaşmazlıkların en aza indirgeneceğini ifade etti. Satış bölümü ile muhasebenin birbirleri arasında iyi koordine olmalarının performans ölçümünde ve şirketin gelir tablosunun oluşumunda büyük yarar sağladığı ifadesini kullandı.
Performans yönetiminin en büyük katkıları arasında ürün kalite yönetimi ve çalışan personelin verimi konusunda kuruma çok büyük fayda sağladığını söyleyen Aslanertik, Performans ölçüm yöntemleri, performans yönetiminde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözüm yöntemleri hakkında detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik: “Performans yönetiminde aşırı bilgi toplanması riski önemli bir risk, çok fazla doküman toplanıyor ve bu da performans değerlendirmesi sırasında sorunlara yol açıyor.” dedi.