Bergama Ticaret Odası Recep Darılmaz Toplantı Salonunda gerçekleştirilen KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç’ın sunumuyla gerçekleştirildi.
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Akçay; “Çevremizdeki iş insanları, bizler ve iş kurmak isteyen birçok kişi KOSGEB Desteklerinden faydalanarak iş kurdular ya da işlerini büyüttüler. Burada bugün daha çok kişiye ulaşmak ve KOSGEB Destekleri hakkında bilgi vermek için KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Oğuz Kılınç’ı davet ettik. Umarız burada alacağınız bilgiler ile KOSGEB Desteklerinden faydalanabilirsiniz.”diye konuşan Akçay, destekler hakkında bilgi vermesi için sözü Kılınç’a bıraktı.
Kılınç; KOSGEB’e kayıt ve başvuru sürecini anlattı. Aynı zamanda Bergama Ticaret Odası’nın KOSGEB Temsilciliği için başvuru sürecinin sonuna yaklaştığını ve Bergama’da da bir KOSGEB Temsilciliğinin yakında zamanda Ticaret Odası’nda başlayacağını belirtti. Faaliyeti devam eden firmaların, yeni kurulacak firmaların, ARGE inovasyon ve beş firmanın birleşmesiyle alınabilen destekler hakkında detaylı bilgi veren Kılınç:”Grişimcilik desteği iki aşamadan oluşuyor. Birincisi eğitim. Eğitim bölümü belediyelerle, kurumlarla, Ticaret Odaları ile ortaklaşa olarak yapılan 70 saatlik programdan oluşuyor. Bu eğitimin sonunda iş planı dediğimiz projenin nasıl yazılacağı öğretiliyor. Bu program kapsamında 30 bin TL hibe 70 bin TL ye varan kredi desteği olarak veriliyor.”diye konuştu.