Bergama Belediyesi standında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi stant görevlileri, Bergama Ticaret Odası ve Bergama turizmcilerinden oluşan ekiple UNESCO Dünya Mirası Bergama yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere tanıtıldı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek dünyanın 999. mirası olmayı başaran Bergama’ya ilgi her geçen gün artarak devam etti. Fuarda özellikle turizm işletmecilerinin ilgi odağı olan Bergama’yı yurtdışından birçok ülke ziyaret etti ve Dünya Mirası Bergama hakkında bilgi sahibi oldu.
Bergama standını ziyaret edenler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Valisi Mustafa Topal, Karaburun Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Silifke Belediyesi, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ziyaretçiler arasındaydı.
Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, geleneksel “En İyiler Ödül Töreni” ile son buldu.
Toplam 26 ayrı kategoride verilen ödüllerde, kısa zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek dikkatleri üzerine çeken ilkler şehri Bergama ,EMITT Fuarı’nda En Başarılı Çalışan Ekip Ödülü”ne layık görüldü. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ödül plaketini Fuar Genel Müdürü Hacer Aydın’ın elinden aldı.