Bergama Ticaret Odası, KOSGEB tarafından hazırlanan 50 Bin Liralık “Sıfır” Faizli Kredi Paketinin Kınık’ta faaliyet gösteren ve Soma faciasından etkilenen işletmelerin de faydalanabilmesi için talepte bulundu.
KOSGEB, Soma’da yaşanan facia sonucunda işletmeleri olumsuz etkilenenlere 50 bin TL üst limit olmak üzere 12 ay geri ödemesiz ve 36 ayda geri ödenecek olan faizsiz kredi paketi hazırladı. Bu kredi paketi Soma ve Kırkağaç ilçeleri için geçerliydi. Fakat Kınık’ta ikamet eden Soma faciasından etkilenen işletmeler de bulunuyordu. Bunun üzerine Bergama Ticaret Odası KOSGEB desteklerinden Kınık’ta ikamet eden ve faciadan olumsuz etkilenen işletmelerin de faydalanabilmesi için KOSGEB ile iletişime geçti. KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü M. Oğuz Kılınç ve KOBİ Kredi Yönetimi ve İzleme Müdürü Tahsin Polat Kınık’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Bergama Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ile analizlerin yapıldı. Yapılan görüşmeler ve analizler sonucunda Kınık’ın da KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için çaba harcayan Bergama Ticaret Odası olumlu sonuç aldı. Soma faciası için hazırlanan paketten Soma ve Kırkağaç ilçeleri yanında Kınık ilçesinde ikamet eden ve Soma faciasından olumsuz etkilenen işletmeler de faydalanabilecek.